اذعان به شکست کارشناس اسرائیلی: دوره پیروزی‌های ما به پایان رسیده است فراخوان خانواده‌های اسرای صهیونیست برای تظاهرات علیه نتانیاهو بیانیه جلیلی پس از راهیابی به دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری  لاپید: مذاکرات برای سرنگونی نتانیاهو در جریان است حمله به سفارت رژیم صهیونیستی در صربستان | یک افسر پلیس زخمی و مهاجم کشته شد «مذاکرات آتش‌بس»؛ محور گفت‌وگوی تلفنی رئیس اطلاعات مصر و هنیه زمان مناظره‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ مشخص شد+ جدول دیدار روسای استانی ستاد‌های انتخابات کاندیداهای ریاست جمهوری با رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی حمله هوایی آمریکا و انگلیس به فرودگاه «الحدیده» یمن (۹ تیر ۱۴۰۳) کمین مهلک مبارزان قسام برای نظامیان صهیونیست در «الشجاعیه» انفجار مهیب در انبار موشک و تسلیحات نیرو‌های اوکراینی بحرین خواستار آتش‌بس در مرز لبنان و فلسطین اشغالی شد حزب‌الله لبنان ۲ جنگ‌افزار صهیونیستی را منهدم کرد اتحادیه عرب دیگر حزب الله لبنان را گروه تروریستی نمی داند قدردانی مخبر از حضور آگاهانه ملت بصیر ایران در انتخابات اتحادیه اروپا توسعه شهرک‌سازی در فلسطین اشغالی را محکوم کرد اذعان فرمانده صهیونیست به توان بالای حماس در رفح شیلی هم به پرونده شکایت آفریقای جنوبی از تل‌آویو پیوست کاخ سفید: بایدن بیش از حد برای مناظره آماده بود! آیا کسانی که در انتخابات ۸ تیر شرکت نکردند، می‌توانند در دور دوم رای دهند؟
سرخط خبرها

آمریکا و فرانسه اسناد محرمانه‌ در سفارتخانه‌هایشان در خارطوم را از بین بردند

  • کد خبر: ۱۶۵۴۰۳
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۱
آمریکا و فرانسه اسناد محرمانه‌ در سفارتخانه‌هایشان در خارطوم را از بین بردند
روزنامه نیویورک تایمز فاش کرد که دیپلمات‌های آمریکایی که از سفارت این کشور در خارطوم خارج شدند اسناد محرمانه و پرونده‌های حساس از جمله ویزای برخی شهروندان سودانی را قبل از ترک سفارتخانه از بین بردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روزنامه نیویورک تایمز آمریکا به نقل از منابع آگاه نوشت: دیپلمات‌های آمریکایی قبل از اینکه سفارت این کشور در خارطوم را ترک کنند، اسناد محرمانه و تجهیزات حساس در داخل سفارتخانه را از بین بردند. روند امحای این اسناد و تجهیزات پنج روز قبل از تصمیم جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای خارج کردن کارمندان سفارتخانه آغاز شد.

این منابع اعلام کردند: این اسناد شامل اسناد مهمی از شهروندان سودانی مثل ویزا بود که برای درخواست ویزای سفر به آمریکا آن را به این سفارتخانه تحویل داده بودند. نابودی این اسناد و ویزاهای شهروندان سودانی به دلیل نگرانی آمریکا از افتادن آن به دست افراد دیگر به ویژه بعد از تخلیه کامل سفارتخانه و اطلاع نداشتن از سرنوشت آن با تشدید درگیری‌ها در خارطوم صورت گرفت.

سلمی علی، مهندسی که ویزای خود را سه روز قبل از آغاز درگیری‌ها به سفارت آمریکا تحویل داده بود، گفت: می‌توانم صدای جنگنده‌ها و بمباران را از پنجره منزلم بشنوم. با این حال من اینجا محاصره هستم و هیچ راه خروجی ندارم.

کشورهای دیگری نیز ویزاهای شهروندان سودانی را با بسته شدن مقرهای سفارتخانه‌هایشان در خارطوم تحویل گرفتند؛ اما آن را در داخل سفارتخانه رها کردند و آن را از بین نبردند. سودانی‌ها تا این لحظه نتوانسته‌اند به ویزاهایشان دست یابند.

فرانسه در جواب سؤالی درباره سرنوشت این ویزاها اعلام کرد که ویزاها را تنها به دلایل امنیتی از بین برده است. هفت کشور ویزاها را در سفارتخانه‌هایشان رها کرده‌اند.

یک مسؤول آمریکایی اعلام کرد: در چنین شرایطی باید تدابیر احتیاطی لازم اتخاذ شود و نباید بگذاریم اسناد و اطلاعات به دست افرادی بیفتد که از آن سوءاستفاده کنند. با توجه به اینکه فضای امنیتی اجازه بازگرداندن ویزاها به صورت امن را به ما نمی‌داد؛ ما اقداماتی را برای نابودی آن اتخاذ کردیم.

دولت انگلیس نیز اعلام کرد، هر سندی که در سفارت این کشور در خارطوم رها کرده در جای امنی قرار داده شده است.

آمریکا قبلا نیز بعد از نابودی ویزاهای افغانستانی‌ها در سفارت آمریکا در کابل در زمان سیطره طالبان بر افغانستان در معرض انتقاداتی قرار گرفت. افغانستانی‌ها می‌توانستند درخواست‌های جدید به دولت طالبان ارائه کنند؛ اما در سودان دفتر ویزاها به دلیل درگیری بسته شده است. در سودان بیشترین درگیری‌ها در اطراف دفتر ویزاها است.

تام مالینوسکی، نماینده سابق کنگره آمریکا گفت: ویزای یکی از اسناد مهم است و اینکه چنین چیزی را از بین ببرند مساله مهمی است.

دیپلمات‌ها و مسؤولان چندین کشور اعلام کردند: کار کردن در خارطوم بعد از شلیک اولین گلوله محال شد. جنگنده‌ها بر فراز مناطق خارطوم از جمله محل سفارتخانه‌ها به پرواز درآمدند. درحالی که نیروهای واکنش سریع خارج شدند و با شلیک گلوله پاسخ دادند.

هواپیماهای نظامی انگلیس، آلمان، ترکیه و فرانسه هزاران نفر را از خارطوم خارج کردند. سودانی‌ها می‌گویند سفارتخانه‌های خارجی می‌توانستند کارهای بیشتری انجام دهند.

شهروندان سودانی که درخواست کمک از سفارتخانه‌ها را داشتند، اعلام کردند که درخواست‌هایشان با سکوت یا اظهارات مبهم پاسخ داده شد. تنها سفارتخانه‌ای که به سودانی کمک کرد چین بود.

با اینکه مجتمع سفارت آمریکا در جنوب خارطوم از جنگ دور بود؛ اما مسؤولان نگران قطع امداد و کمک بودند و شروع به از بین بردن اسناد محرمانه و حساس کردند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->